Over ons

Het Begin
Dirk Smit is begonnen met de verkoop van auto's in Westzaan en heeft zich ingeschreven in 1967 bij de Kamer van Koophandel. Het autovak is hem met de paplepel ingegoten aangezien zijn vader een eigen autosloperij had in Westzaan.

In 1972 is hij verhuisd naar de huidige locatie aan de Frans Halsstraat in Zaandam. Hij verkocht in het begin vooral aan de handel aangezien hij er alleen voor stond, later kwam hier ook een stukje onderhoud en aflevering aan particulieren bij kijken en met hulp van zijn vrouw en zoon heeft hij het autobedrijf gerund tot aan 2000.

In 2000 is zijn zoon Michel tot de zaak toegetreden en is het bedrijf een VOF geworden. Hierna werd er veel meer de nadruk gelegd op de verkoop aan particulieren en ook het onderhoud werd een steeds grotere tak van het bedrijf. Aangezien er nu 2 mensen aan het werk waren kon het bedrijf sneller groeien en ook meer werk aan. Omdat er steeds meer verkoop auto's bij kwamen, werd ruimte al gauw een schaars goed.

In 2003 werd het huidige showroomterrein aan de noordervaldeurstraat gekocht. Dit overdekte terrein (850 m2) biedt ruimte aan ruim 60 occasions.

In 2005 werdt het eerste personeelslid aangenomen, aangezien Michel het onderhoud alléén eigenlijk niet meer aan kon. Er werden ieder jaar een hoop auto's verkocht en aangezien deze klanten ook terug kwamen voor onderhoud, reparatie, aircoservice, elektronica diagnose en APK was dit een logische stap.

Anno Nu
Het bedrijf wordt nu gerund door (Dirk Smit - RIP 26-08-1935 / 20-06-2013), Michel Smit, Martijn en Dyon en kan beschouwd worden als een echt Full Service Familiebedrijf.

Autobedrijf Smit heeft scholing hoog in het vaandel staan. Vooral met de huidige autotechniek is dit een must. Denk vooral aan de electronica die tegenwoordig op en aan een auto zit. Hiervoor heeft Autobedrijf Smit 7 diagnose testkasten in huis ( Europese, Aziatische auto's). Aangezien zij alle merken in onderhoud hebben is dit een noodzaak, evenals een hoop merkgericht speciaal gereedschap.

Ook zijn wij BOSCH BIS partner. hiermee kunnen wij u (en uw auto) nog beter van dienst zijn doordat onze monteurs een uitgebreid opleidingstraject krijgen door BOSCH, wat weer resulteert in meer kennis en snellere reparaties aan uw auto, BOSCH is al jarenlang toonaangevend op het gebied van benzine injectie-systemen en diesel-injectiesystemen in diverse merken auto’s en levert ook vaak onderdelen aan auto-fabrikanten, onze uitleesapparatuur is o.a. ook van het merk BOSCH, dus dit was voor onze werkplaats een logische stap om verder uit te breiden.

De kracht van Autobedrijf Smit zit dus in het totaalpakket dat wij aanbieden. In ruim 45 jaar tijd zijn we langzaam maar gestaag naar deze allroundstatus gegroeid. Gelukkig is daarbij de persoonlijke- en klantvriendelijke instelling nooit verloren gegaan. Als familiebedrijf een begrip in de regio, weten wij als geen ander hoe belangrijk persoonlijke aandacht voor onze klanten is.

Omdat wij geen dure bedrijspanden en showrooms hebben met 20 man personeel, zijn de overhead kosten veel lager dan bij menig autobedrijf. Hierdoor kunnen wij de prijzen van de Occasions ten alle tijden zeer scherp houden. En dit gaat uiteraard nooit ten kosten van de kwaliteit en de service


MENING VAN DE KLANT
Wij zijn in de overtuiging dat u zonder zorgen een betrouwbare auto moet kunnen kopen, laten onderhouden of repareren. Voor onze klanten willen wij immers alleen het allerbeste.

Wij willen graag onze dienstverlening verbeteren. Dat kunnen wij alleen als wij weten wat u van ons vindt, als u aangeeft: ‘Dit is goed', of ‘Dat is voor verbetering vatbaar'. Van die kennis leren wij, zodat wij onze dienstverlening kunnen verbeteren. Daar heeft iedereen profijt van.

Via de website autobedrijf.tevreden.nl onderzoeken wij doorlopend de ervaringen van mensen die ons autobedrijf bezoeken en/of klant bij ons zijn. Ook u kunt ons op deze website een cijfer geven en uw ervaringen met ons delen. Hier kunt u ook de meningen van anderen bekijken.

Meedoen is eenvoudig.